Softline Group // Presse

Softline begint internationale expansie, eerste internationale kantoor in Nederland

Utrecht/Leipzig, 13 Oktober 2010 – Softline AG heeft als onderdeel van haar internationale expansie 1 oktober 2010 jongstleden de Nederlandse vestiging Softline Solutions Netherlands B.V. i.o. opgericht.

Utrecht/Leipzig, 13 Oktober 2010 – Softline AG heeft als onderdeel van haar internationale expansie 1 oktober 2010 jongstleden de Nederlandse vestiging Softline Solutions Netherlands B.V. i.o. opgericht. De opening van de Nederlandse vestiging werd in juli 2010 aangekondigd als onderdeel van de gepresenteerde expansiestrategie, gebaseerd op een recent afgeronde kapitaalverhoging. De Nederlandse vestiging zal zich richten op het optimaliseren van IT-processen bij organisaties. De eerste service line die gepositioneerd wordt is Software Asset Management, waarna Cloud Computing en Virtualisatie zullen volgen. Alle service lines vloeien voort uit gerelateerde aandachtsgebieden binnen de IT waarbij de integratie van proces en technologie een kritische succesfactor is.

Managing Director Softline Solutions Netherlands B.V. ing. Dennis Montanje zegt: “Vol trots kondig ik de opening aan van de eerste internationale dochteronderneming van Softline AG. Wij starten met het positioneren van onze Service Line Software Asset Management waarbij wij als totaal onafhankelijke dienstverlener een unieke positie innemen in de huidige IT dienstverleningsmarkt. Met mijn team van 9 senior professionals met uitgebreide IT-vaardigheden en jarenlange ervaring in de branche zijn wij in staat om onze klanten kwalitatief zeer hoogwaardige service te bieden. Ik verheug me op de samenwerking met de Duitse vestiging van Softline Solutions alsmede onze moedermaatschappij waarvan wij de unieke gelegenheid gekregen hebben om gezamenlijk te groeien tot een solide internationale Service Provider die dienstverlening op strategisch & tactisch niveau samenbrengt met ondersteuning op het operationele vlak.”

De expansiestrategie vormt de basis van de herinrichting van de Softline Groep waarbij tijdens de Algemene Vergadering ook de kapitaalvergroting van de bruto opbrengsten naar ongeveer 12,3 miljoen euro aangekondigd is. De expansiestrategie is opgezet om internationaal gevestigde bedrijven optimaal te kunnen bedienen, onder het motto de klant met kwaliteit, knowhow en uitgebreide ervaring te helpen met het optimaliseren van IT-processen. Om dit te kunnen garanderen, is de Nederlandse vestiging opgezet met een team van louter senior professionals met uitgebreide IT-vaardigheden en jarenlange ervaring in de branche.

Fond d'écran du site Softline